ÅTTA.45 TRYCKERI

LÄTT. RÄTT. SMART.

VI ÄR ETT AV SVERIGES
STÖRSTA TRYCKERIER

Åtta.45 Tryckeri 08-553 348 00 www.atta45.se …OCH ETT AV DE FRAMGÅNGSRIKASTE
Hur lyckas vi år efter år att öka och utveckla oss? En del av förklaringen hittar man i våra ledord: Omhändertagande, noggrannhet, utförande, kvalitet, leverans och pris. Sammantaget ger vi våra kunder något som vi kallar för TRYCKEKONOMI.

EN MODERN PRODUKTIONSANLÄGGNING
Vår nybyggda produktionsanläggning i Veddesta är fylld med den senaste tekniken för att framställa tryck. Åtta.45 Tryckeri finns på 10 orter i Sverige med 130 engagerade medarbetare till din tjänst.

Med en unik företagskultur arbetar vi för helheten och inte tvärtom. Ett vinnande lag är beroende av allas insatser. Här tar alla ansvar för sin insats med fokus på kunden. Vi ger helt enkelt allt för att bästa möjliga slutresultat ska uppnås – vid varje uppdrag.

Vår måttstock är att vi är så bra som vår senaste leverans. Därför måste allt som lämnar oss stämma till 100% av vad kunden förväntar sig vad gäller slutresultat, kvalitet och leverans i tid. Vi vet att den senaste leveransen är vår bästa reklam och det är den som ger oss nya uppdrag nästa dag.

E-HANDEL, FLIPPSHOP OCH SMARTA SYSTEM
Vår e-handel med automatiserade beställningssystem och grafiska lösningar för trycksaker, kataloger och digitala produktioner används av många av våra kunder. Beställningssystemet ger våra kunder bättre struktur i sina produktioner, samt bättre kvalitetssäkring och ekonomi.
Inloggning kundunik e-handel

FLIPPshop är vårt publika beställningssystem. Med FLIPPshop beställer du online – snabbt och enkelt. Det är en webshop med ett automatiserat flöde som tar hand om de flesta trycksaker i standardformat. Betalning sker med Visa och Mastercard via PayEx eller om man så önskar med faktura. Till FLIPPshop

MILJÖ OCH KVALITÉ

Åtta.45 Svanen miljö
Åtta.45 Tryckeri jobbar aktivt med att utveckla vårt miljötänkande samtidigt som vi fokuserar på förbättringar i vår arbetsmiljö. Vi ser uppfyllande av certifieringskrav samt gällande miljölagstiftning som ett minimikrav i vårt miljöarbete. Har du några frågor om vårt miljöarbete? Välkommen att ringa vår miljö- och kvalitetschef Camilla Sandelin på tel 08-553 349 50.

SVANEN
Vi har varit Svanenmärkta ända från start. Åtta.45 var det första tryckeri som fick licens att svanen-märka trycksaker, Svanen licensen nr. 3041 0001. Det var långt innan såväl kunder som tryckerier vaknat till om miljöaspekten. För oss kändes miljötänket självklart och gör det fortfarande.

FSC®
När du väljer FSC stödjer du bevarandet av skyddade skogar, värnar om naturen och klimatet, och hjälper människor till ett bättre liv. FSC är en förkortning av Forest
Stewardship Council®. När du FSC-märker en produkt så vet du att pappret kommer ifrån ansvarsfullt skogsbruk. Åtta.45 har varit certifierade sedan 2007.

KLIMATKOMPENSATION
Klimatkompensera ditt papper via vår pappersleverantör Antalis. Koldioxidutsläppen från produktion och transport av papperet kompenseras av Antalis genom trädplantering i Afrika. Beroende på mängd och papper räknar vi fram en avgift för klimatkompensationen. Avgiften du betalar ger dig rätt att märka trycksaken med en klimatsymbol som visar att du dragit ett extra strå till stacken för att motverka växthuseffekten på vår planet.

CGP – CERTIFIERAD GRAFISK PRODUKTION
Tack vare vår CGP-certifiering så har vi en effektiv och förutsägbar produktion av trycksaker med bästa färgåtergivning och högsta kvalitet. Med CGP följer man den internationella standarden 12647-2 med tillhörande ISO-standarder. Hur översätter man allt detta med kvalitetsarbete? Det blir väldigt noggrant.

FÖRPACKNINGS- & TIDNINGSINSAMLINGEN
Vi är anslutet till FTI, Förpacknings- & Tidningsinsamlingen. FTI ser till att förpackningar och tidningar i Sverige återvinns. Vi är anslutna till FTI och tar på detta sätt vårt ansvar.

MASKINPARK

OFFSETTRYCK

 • 2015 Heidelberg xl 106 8 färger+ lack 16 sid A4
 • 2015 Heidelberg xl 106 8 färger 16 sid A4
 • 2015 Heidelberg xl 162 8 färger 40 sid A4

BOKBINDERI

 • 1 st Limbindare
 • 1 st Klammer
 • 5 st Falsar
 • 3 st Skärmaskiner
 • 1 st Planstans Format 72×102
 • 1 st Cylinder Format 52×72

DIGITALTRYCK

 • 2 st Xerox iGen 150 med Fiery DFE
 • 1 st Xerox Versant 2100 med Fiery DFE
 • 1 st Xerox J75 med Fiery DFE
 • Visitkortsskärare
 • Big/fals
 • Klammer
 • Wire-o-bindning

STORFORMAT OCH DISPLAY

 • 1 st Affischskrivare Bredd 160
 • 1 st Storformatsskrivare Bredd 320
 • 1 st Digital Rullpress Xeikon 5000 Plus Bredd 50
 • 1 st Planprinter Trupress Jet 160x320

HISTORIK

Åtta.45 Tryckeri AB startade 1999. Sedan dess har vi varit lönsamma och vuxit stadigt till att idag vara ett av ­landets största tryckerier. Oavsett om jobbet är stort eller litet, digitalt eller analogt, på stört eller på sikt, så gör vi det på samma sätt. Vår stora kundbredd betyder att vi hanterar alla former av tryckuppdrag – att vi är så mycket mer än ett tryckeri.

Våra kunder uppskattar att vi satsar all vår kunskap, själ och hjärta för att lösa just deras uppdrag, att de får ett personligt bemötande och att vi står på tå för dem. De vet att det alltid blir bra, vilket säkert är anledningen till att de kommer tillbaka år efter år.

LEDIGA TJÄNSTER

Tillhör du också de bästa i branschen? Vi har en stimulerande miljö för dig som älskar att jobba med trycksaker. Det kan vara projektledning, arbeta i produktion med tryck och efterbehandling, kanske storformat eller digitaltryck. Kanske du är en stjärnsäljare?

Vi på ÅTTA.45 Tryckeri är alltid intresserade av att komma i kontakt med de bästa förmågorna i branschen. Vi har högt ställda krav på våra medarbetare men så är också framtiden ljus här på ÅTTA.45. Kanske kommer vi att dela framtiden tillsammans om du liksom vi tillhör de bästa i branschen – som ordspråket säger "lika barn leka bäst".

Kommer du ifrån den grafiska branschen med några år i bagaget? Tycker du att det låter som en intressant utmaning? Här hittar du våra LEDIGA TJÄNSTER just nu.